Asennuksia ja käyttöönottoja

Yhteistyössä Aurinkokuningas, GEF

Aurinkokuningas tervehtii apujoukkojaan. Yhteistyönä asennettiin half-cut paneelisto.

Auringon lämmittäessä pohjoista puolta maapallosta ja sulattaessa lumet katoilta, olemme kierrelleet käynnistelemässä talviasennusten jälkeen GEF:n toimittamia aurinkovoimaloita. Olemme vihdoin voineet aloittaa myös kotitalouksien aurinkovoimala-asennukset yhteistyössä Aurinkokuningas Oy:n kanssa.

Aurinkopaneeleissa on jälleen kerran tullut edistysaskel parempaan. Markkinoilla on nyt saatavilla useita eri tehoisia ja kokoisia paneelimalleja. Siinä missä pari vuotta sitten yleisin yksittäisen paneelin teho oli 260W, on nyt teholuokka 300W paikkeilla. Myös paneelien ulkonäkö on yleistymässä omakotitaloasennuksissa kokonaan mustaksi.

Nykyaikaiset puolikenno (half-cut) paneelit ovat yleistyneet pienvoimaloissa. Puolitetun rakenteen ansiosta paneeli tuottaa enemmän energiaa varjostuessaan sekä aamuisin ja iltaisin auringon ollessa matalalla. Toisen puolen varjostuessa toinen puoli jatkaa toimintaansa. Kokonaisuudessaan puolikennopaneelit tuottavat jopa 10% enemmän tehoa verrattua perinteisiin aurinkopaneeleihin.

Talven riemuja

Aurinkovoimalan voidaan rakentaa myös talviaikaan. Lumi ja muut tekijät voivat hankaloittaa työtä, mutta hyvällä suunnittelulla ja jättämällä riittävästi tilaa aikatauluhin, saadaan kustannustehokkaasti toteutettua hieman haastavammatkin kohteet.

Putoamissuojaimet päällä ja ajatus mukana, niin työt sujuvat turvallisesti katon reunallakin

Kaikkiin kohteisiin ei kannata lähteä talvella paneeleita laittelemaan, mutta esimerkiksi pollareille tehtävät voimala-asennukset onnistuvat lumiaikaankin.

Maaliskuussa auringon valon määrä voimistuu Etelä- ja Keski Suomessa aurinkovoimalat tulevat tuottamaan reilusti energiaa, kun vain lumet käy putsaamassa paneeleiden päältä. Jos et itse pääse putsaamaan paneeleita, niin soita meille.