Huh huh, mikä voimalan korjausprojekti!

Yhteistyössä GEF

Korjattu aurinkovoimala käyttöönottotarkastusta vaille valmis

Aurinkovoimaloiden tarkastuskierroksella oli havaittu erään kiinteistöyhtiön aurinkovoimaloiden olevan uhkaavan heikossa kunnossa eikä voimalan asennustapakaan ei näyttänyt olevan aivan esimerkillinen.

Voimaloiden aurinkopaneelit olivat kiinnitetty puukehikoiden varaan ja paneelien tukijalkojen ruuvit olivat monin paikoin katkenneet. Pahimmissa kohdissa paneelit olivat vain johtojen varassa kiinni puukehikossa.

Voimaloiden purkaminen piti aloittaa välittömästi mahdollisten henkilövahinkojen välttämiseksi.

Lue lisää ”Huh huh, mikä voimalan korjausprojekti!”

Ei aina vain suurta ja mahtavaa

Yhteistyössä Aurinkokuningas

Somero, 8 kpl 445W half cut- aurinkopaneeleja asennettuna

Ihan kiva asentaa välillä pienvoimaloitakin.

Tässä oli yhden päivän projekti, jossa asensimme aurinkokuninkaan toimittaman Fronius-invertterin ja nykyaikaiset tehokkaat half-cut aurinkopaneelit.

Aurinkokuningas Oy:n toimittamia voimaloita on mukava asentaa. Voimalan mukana on aina hyvät asennussuunnitelmat ja kaikki komponentit ovat markkinoiden parhaita.

Aurinkokuninkaan asiakkailla on myös realistinen kuva, mitä voimalat tuottavat ja miten esimerkiksi puut ja savupiiput vaikuttavat tuotetun energian määrään ja miten voimalan tuottoa voisi vielä omilla toimillaan parantaa.

Asennuksia ja käyttöönottoja

Yhteistyössä Aurinkokuningas, GEF

Aurinkokuningas tervehtii apujoukkojaan. Yhteistyönä asennettiin half-cut paneelisto.

Auringon lämmittäessä pohjoista puolta maapallosta ja sulattaessa lumet katoilta, olemme kierrelleet käynnistelemässä talviasennusten jälkeen GEF:n toimittamia aurinkovoimaloita. Olemme vihdoin voineet aloittaa myös kotitalouksien aurinkovoimala-asennukset yhteistyössä Aurinkokuningas Oy:n kanssa.

Aurinkopaneeleissa on jälleen kerran tullut edistysaskel parempaan. Markkinoilla on nyt saatavilla useita eri tehoisia ja kokoisia paneelimalleja. Siinä missä pari vuotta sitten yleisin yksittäisen paneelin teho oli 260W, on nyt teholuokka 300W paikkeilla. Myös paneelien ulkonäkö on yleistymässä omakotitaloasennuksissa kokonaan mustaksi.

Nykyaikaiset puolikenno (half-cut) paneelit ovat yleistyneet pienvoimaloissa. Puolitetun rakenteen ansiosta paneeli tuottaa enemmän energiaa varjostuessaan sekä aamuisin ja iltaisin auringon ollessa matalalla. Toisen puolen varjostuessa toinen puoli jatkaa toimintaansa. Kokonaisuudessaan puolikennopaneelit tuottavat jopa 10% enemmän tehoa verrattua perinteisiin aurinkopaneeleihin.

Talven riemuja

Aurinkovoimalan voidaan rakentaa myös talviaikaan. Lumi ja muut tekijät voivat hankaloittaa työtä, mutta hyvällä suunnittelulla ja jättämällä riittävästi tilaa aikatauluhin, saadaan kustannustehokkaasti toteutettua hieman haastavammatkin kohteet.

Putoamissuojaimet päällä ja ajatus mukana, niin työt sujuvat turvallisesti katon reunallakin

Kaikkiin kohteisiin ei kannata lähteä talvella paneeleita laittelemaan, mutta esimerkiksi pollareille tehtävät voimala-asennukset onnistuvat lumiaikaankin.

Maaliskuussa auringon valon määrä voimistuu Etelä- ja Keski Suomessa aurinkovoimalat tulevat tuottamaan reilusti energiaa, kun vain lumet käy putsaamassa paneeleiden päältä. Jos et itse pääse putsaamaan paneeleita, niin soita meille.

Asunto-osakeyhtiön aurinkovoimala

Yhteistyössä GEF, Sähköpalvelu Kipinä ja Aurinkotekniikka

Kiinnitysjärjestelmänä käyttettiin demo-vaiheessa olevaa täysin kotimaista RAULI-seinäkiinnitysjärjestelmää.

Asunto-osakeyhtiötkin ovat viime aikoina panostaneet aurinkoenergiaan.

Asensimme vuoden 2020 lopulla valmistuvaan uudisrakennukseen 21 kappaletta Green Energy Finlandin toimittamaa tehokasta 310W:n aurinkopaneelia.

Aurinkovoimalan paneeleiden asennus suoritettiin yhteistyössä Aurinkotekniikan kanssa. Kokemuksemme RAULI-kiinnitysjärjetelmästä oli todella hyvä ja toivottavasti tämä seinäkiinnityssysteemi on pian kaikkien saatavilla.

Mustat GEF-paneelit ja Aurinkotekniikan RAULI-kiinnitysjärjestelmä ovat asennettuna todella upean näköiset.

Froniuksen invertteri muuntaa aurinkopaneelien tuottaman energian valtion sähköverkkoon yhteensopivaksi vaihtovirraksi.

Koulun aurinkovoimala

Yhteistyössä GEF ja Sähköpalvelu KIPINÄ

Projekti paneelien kiinnitysvaiheessa

Kouluun oli lisärakentamisen yhteydessä sijoitettu aurinkovoimalalle valmiiksi kiinteät pollarit, joiden varaan aurinkopaneelikenttä oli tarkoitus alunperin sijoittaa. Koulun energiankulutuksen kannalta järkevä voimalakoko oli todettu olevan huomattavasti suurempi, kuin sille suunniteltu alue.

Laajensimme olemassa olevaa pollarirakennelmaa erityisesti tätä kohdetta varten suunnitellulla palkistolla ja saimme lähes kolminkertaistettua paneelikentän pinta-alan ja voimalan tuottaman tehon.

Haastava projekti valmistui joulukuussa 2020.